Asset Publisher Asset Publisher

Leśne gotowanie i łamanie przepisów z Karolem Okrasą

Tym razem zapachniało na południowych stokach Babiej Góry w Nadleśnictwie Nowy Targ.

Karol Okrasa przygotował popularnie nazywaną na Orawie „Kluskę”, czyli prażonkę z mąki razowej okraszoną boczkiem, kwaśnicę na sarninie ze świeżo zebranymi grzybami oraz zupę z zielonej sałaty.

Lokalni leśnicy potwierdzają – było „palce lizać”!

Przy dobrym jedzeniu oczywiście nie może zabraknąć ciekawych rozmów.

Te zapewnił jeden z gości odcinka, Pan Jan Świdroń — regionalista, pszczelarz i piewca Kultury Orawskiej, który przedstawi zwyczaje, sposoby przygotowania i serwowania potraw na co dzień w tradycji Orawian.

Polecamy — będzie smacznie i ciekawie .

Emisja odcinka w sobotę 16.09.2023 r., godz. 14:25, TVP1